יום שני, 15 ביוני 2015

איגוד הלב מתחיל לכתוב גילוי נאות חלקי על ערבוב של הרופאים עם תעשיות המזון

בהמשך לנייר העמדה החדש של איגוד רופאי הלב
הם התחילו במשהו חדש שהוא לרשום גילוי נאות על ניגוד עניינים
ב-3 השנים האחרונות שזה יפה וראוי,
אז כבר במבט חטוף הם עשו לי עבודה קלה
ויש ברשימה 3 אנשים שמעורבבים עם תאגידי המזון מהחי והתרופות (פרופ' צופיה איש שלום,  ד"ר סיגל אילת אדר, ד"ר נסטור ליפובצקי)
וזה כבר בעייתי מאוד וראוי לבדיקה מדוע יש בכלל אנשים שמקבלים כסף
מתאגידים פרטיים ומקדמים אינטרסים בתוך נייר עמדה כזה קריטי
לבריאות הציבור.
אבל חוץ ממי שנתן גילוי נאות יש עוד שלא צויינו ויש להם קשרים עם התעשייה,
השם מיכל גילאון קרן כבר מצלצל מוכר לרבים
בתור עובדת של מועצת החלב והבקר ומופיעה באינספור מאמרים
של מכון תנובה ודר טלי סיני יושבת ראש עמותת התזונאים והדיאטנים ב-6 השנים האחרונות זכתה בעבר במחקר מצטיין מטעם מכון תנובה וכן עדיין מופיעה
במאמרים רבים של המכון ויש פרסומת ביוטיוב מלפני שנה שם היא מקדמת
מוצרי חלב מטעם מועצת החלב.
מה שהכי מצחיק זה שמי שקורא את נייר העמדה יש פה כמעט באופן ברור
עידוד לעבור לתזונה צמחונית וטבעונית אבל בסופו של דבר הכותרת בעיתונות היא
אחרת לחלוטין וב-YNET הכותרת:
"הנחיות מפתיעות לבריאות הלב: תאכלו שומנים וכולסטרול
איגוד הקרדיולוגים יחד עם עמותת הדיאטנים מפרסמים הנחיות מעודכנות לתזונה המומלצת למניעת מחלות לב לאנשים בריאים ובסיכון כאחד. בין ההנחיות הבולטות - ניתן לצרוך עד 40% מהקלוריות משומן, בניגוד להמלצות הקלאסיות ולא חייבים להפחית צריכת כולסטרול".
רוב האנשים קוראים רק את הכותרת ומבינים שהם יכולים לאכול חופשי שומנים
ומזונות עשירים בכולסטרול מה שבהמלצות תזונה הם ממליצים על שומנים מהצומח
כמו מאגוזים ומאבוקדו מה שבאופן טבעי אין בהם כולסטרול ושומן רווי.
מקור רועי שפרניק

אין תגובות:

פרסום תגובה