יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

קרנות המחקר של תעשיית המזון מהחי משמנות את המדע לתועלתן

קרן המחקר של מועצת החלב מחלקת מלגות בכל שנה  לאנשי מפתח בבתי החולים ובמכוני המחקר לבדיקות כאלו ואחרות, שבסופן לעולם לא תראו המלצה להפחית  או חס ושלום לא לצרוך מוצרי חלב.
אני מביא לכם כאן רשימה חלקית בלבד מהשנים 2010-2013 של זוכי המלגות מטעם מועצת החלב, ועוד לא דיברנו על זוכי מלגות מטעם התאגידים שלהם גם יש מכוני מחקר, או כל מיני יועצים ונושאי משרות כפולות משולשות ומרובעות
גם בתעשייה וגם במגזר הציבורי.
כך השיטה הזו עובדת, לא מדובר בשוחד אבל הריח ממענקי המלגות הללו מסריח, וכמובן כל בתי החולים וכל איגודי הבריאות, התזונאיות ודיאטנים והרופאים ממליצים בהתאם לאינטרס הכלכלי שלהם וקשריהם עם התעשייה.
המחקרים שזכו במימון לשנת 2013:
פרופ‘ נורית ארגוב-האוניברסיטה העברית, רחובות
פרופ‘ דנית שחר-אוניברסיטת בן-גוריון
פרופ‘ שמעון רייף-הדסה עין כרם
המחקרים שזכו במימון לשנת 2012:
ד“ר גליה גת-יבלונסקי -אוניברסיטת תל-אביב
פרופ‘ יצחק כץ - מרכז רפואי אסף הרופא
ד“ר צחי דגן -מרכז רפואי אסף הרופא
ד“ר חוליו וינשטיין -מרכז רפואי וולפסון
המחקרים שזכו במימון לשנת 2011:
ד“ר קתלין אבו-סעד, מכון גרטנר
פרופ‘ אורן פרוי- האוניברסיטה העברית
החוקרים שזכו במימון לשנת 2010:
פרופ' אילנה גוזס-הפקולטה לרפואה אוניברסיטת תל אביב
ד"ר רות בירק,-מחלקת התזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל
פרופ' רון שחר- הפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית
ד"ר יואב לבני- הפקולטה להנדסת מזון וביוטכנולוגיה בטכניון.
מקור: רועי שפרניק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה